Besplatne filmske matineje sastavni su dio FROOOM!a

*** KINO EUROPA *** 16. lipnja *** 11h ***

Ljeto u Brooklynu

Složenu priču o ljetnim praznicima i pravom prijateljstvu utjelovljuju Theo Taplitz i Michael Barbieri kao protagonisti, a fenomenalno ih prate Greg Kinnear, Jennifer Ehle te čileanska kazališna prvakinja Paulina Garcia. Ovaj lijep obiteljski film nastao pod krošnjom Magnolija produkcije našao se prošle godine u službenoj selekciji slavnih festivala poput Sundance i Berlina, a osvojio je i nagradu Deauville film festivala.

FROOOM! REVIJE & PREDSTAVLJANJA
UVIJEK SMO ONLINE! Mnoštvo filmskih uradaka naših FROOOM!ovaca iz 2016. 2017. i 2018. godine je online. Polagano se "penju" na Vimeo i oni iz druge polovice 2018. Posla je puno, nas je malo, a voljeli bismo da svi videte svoje filmove. Pozvani smo u Dubrovnik na DUFF, učite što gledate s nama na radionicama Frooom u Dubrovniku od 16. do 21. listopada, pa proširite glas. Tamo će biti prikazan u natjecateljskoj konkurenciji naš film "Vizure" (autori: Fran Krcunović, Jakov Piljek, Dominik Gračner, Ivna Salečić i drugi) Zabilježite/zatefterite/rezervirajte ove dane i sate. Uskoro kreće na turneju po Hrvatskoj i naša Frooom revija. Preko 20 filmova frooomovaca iz cijele Hrvatske u malo više od sat vremena na "The Best of Frooom"! Možda i u vašem gradu. Ako imate želju da prikažete reviju najboljih filmova s Frooom-a u vašem gradu javite se na adresu: frooom.filmskaradionica@gmail.com ili zovite na 01/4640262.
PRIJAVE
Dragi roditelji, počeli su upisi za ZIMSKE I PROLJETNE FROOOM RADIONICE, prije svega u Zagrebu. Do 15. studenog imate popust na sve radionice u 2019. Uskoro počinje i Frooom u Dubrovniku (16-21 listopad, DUFF festival) - početne i napredne - ne propustite šansu da upoznate najzabavniji program filmskog, medijskog, informatičkog i računalnog opismenjavnja na ovoj polutki planete Zemlje. Datumi radionica u Zagrebu u 2019. su: 7-11 siječnja, 22-26 travnja; 1-5 i 8-12 srpnja, te 26-30 kolovoza. Za više informacija i prijave kliknite OVDJE
NOVOSTI & PROGRAM
Ovo je bila plodna godina sudeći po pozivima naših filmova na festivale. Sudjelovali smo na međunarodnom festivalu "A-FestFilm" u Skadru (Shkodre, Albanija) na predivnom Skadarskom jezeru u natjecateljskom program s filmom "Moj svakodnevni život" snimljen na Frooom radionicama u osnovnoj školi Dr. Ivan Merz 2015.  Autorice filma Nela Ibrišimović, Mirela Mišić i Mateja Martinec, u pratnji mentorice, Lee Milete, predstavili su svoje djelo osobno. Naš film "The Other Side of The Show" dobio je glavnu nagradu festivala u Ujedinjenom Kraljevstvu na Tolpuddle Radical Film Festivalu. A također se s uspjehom predstavio na festivalu Pochatok u Ukrajini. Naš animirani film "Frooomopolis Prelog 2017" bio je na programu AnimArte2018 u Rio de Janeiru te na programu festivala Vafi u Varaždinu.   Detaljan program novih Frooom radionica 2019. u kolovozu u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Komiži, Koprivnici, Prelogu i Sinju bit će uskoro gotov. Možda opet krenemo s Valovima Frooom-a u osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića.