USPJESI FILMA “JA SAM ĐURO”

Žuti tepih za Grgura i Lovru.

Fim Ja sam Đuro uvršten je u konkurenciju našeg, svjetski znanog Four River film festivala. Održan je u karlovačkom kazalištu Zorin dom od 10. do 14. rujna 2019. Sa 1546 prijava iz cijelog svijeta (ovogodišnji rekord), 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju karlovački festival je uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, a organizira Kinoklub Karlovac zajedno s Hrvatskim filmskim savezom.

Kroz četiri dana prikazano je preko 50 odličnih filmova. Zahvaljujući prvom tjednu nastave, većina naših frooomovki i frooomovaca nije moglo izostati s nastave ali su u Karlovcu bili autori i glumci Lovro Hostić i Grgur Šikić.

Film o različitosti i spremnosti na komformizam, toleranciju i izražavanje svog identiteta Ja sam Đuro biti će prikazan u sklopu Cardora festivala, a nakon što je prepoznat i ušao u program konkurencije festivala stvaralaštva mladih u Karlovcu gostuje na jedanaestom izdanju Festivala prava djece, koji se bavi malim ljudima i velikim temama održava se u drugoj polovici listopada i početkom studenog. Važnim temama, djeci na što razumljiviji način bave se i Frooom radionice. Film se na festivalu  prikazuje u sklopu Matijene za škole u čak 23 hrvatska grada.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email