24. – 28. kolovoza 2020. – POČETNA FILMSKA RADIONICA, KOPRIVNICA

580.00 kn

(za sve koji do sada nisu bili)

Kada: 24.-28. kolovoza 2020
Mjesto radnje: Pučko otvoreno učilište

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

U skupini od najmanje 10 i najviše 16 polaznika kroz petodnevni intenzivni program prolazimo osnove filmske umjetnosti. Krećemo iz prapovijesti filma: od Zoetropa i camere obscure preko različitih izuma koji su pokretali sliku i naposlijetku stižemo u digitalno doba. Kroz brojne praktične zadatke, gledanjem i raspravljanjem o najnovijim i antologijskim filmovima iz stotine montrišta te učimo igrajući se, a konkretno učimo o planovima, kadrovima, filmskim vrstama i rodovima. Učimo kako sami misliti, gledati, proučavati i raditi filmove i razne online i offline medijske sadržaje uz vrhunske voditelje.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca se nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h. Preporučeni uzrast za radioncu je od 8 do 12 godina.

Polaznike na ovo zabavno i zaigrano filmsko putovanje vode redateljica, snimateljica i filmska pedagoginja Mia Maros, redatelj, snimatelj i montažer Matej Beluhan te odgojateljica i psihologinja Mirna Varga.