29. lipnja – 03. srpnja 2020. – NAPREDNA RADIONICA, ZAGREB

780.00 kn

Kada: 28. lipnja – 03. srpnja 2020.

Kada: 28. lipnja – 03. srpnja 2020.
Gdje: OŠ Montessori barunice Dédée Vranyczany
nalazi se u Ulici Matka Mandića (ulaz iz Učkine ulice)
10 000 Zagreb

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

U skupini od najmanje 6 i najviše 10 polaznika, kroz petodnevni intenzivni program ponavljamo što smo sve usvojili na početnoj radionici i snimamo svoj prvi film, a možda i dva. Kroz filmske primjere koje analiziramo dublje ulazimo u razlikovanje dokumetarne i igrane forme filma. Zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima, razvijaju se priče koje će se pretočiti u dokumentarne, igrane ili eksperimentalne filmove, a djeca cijelo vrijeme (ako žele), uz pomoć svojih pametnih telefona ili naše amaterske kamere snimaju kratke video klipove ili stop animacije svega što se oko njih događa #makingofFrooom.

Svoje priče i scenarije djeca međusobno razmjenjuju i zagovaraju te na kraju, nakon produkcijske pripreme, razvoja scenarija u knjigu snimanja, odabira lokacija (location scouting) i izvođača/glavnih likova (casting) snimaju film i pripremaju ga za montažu.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.
Preporučeni uzrast za radionicu je 10 do 14 godina.

Ovu radionicu vode filmska autorica, snimateljica, montažerka i sociologinja  Marija Georgiev i redatelj, glumac, producent i dramaturg Boris Bakal.