6.-10. travnja 2021. – online radionica oblikovanja zvuka – majstorska

290.00 kn

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

Šum, ton i gla(s)zba na platnu
– majstorska radionica
Voditelj radionice: Luka Čabo
Mjesto radnje: online – Zoom učionica Bacača Sjenki
Termini: od 6. do 10. travnja 2021., 10 – 14 sati (5 dana)
Dob polaznika: 11-16 godina
Broj polaznika: 6

“Zvuk je mehaničko titranje čestica medija koji opažamo slušnim organom” …i što sad s njim?

Škripiti, vikati, taptati, pjevati, šumiti, pričati, kloptati, lupati, svirati! I pritom zabilježiti. Pa rezati, svijetliti, tamniti, peglati, stišati, jačati, ili u bunar baciti!

Ovu zanimljivu novu radionicu vodi glazbenik i inženjer zvuka Luka Čabo, s kojim će polaznici otkrivati kako izmijeniti, odnosno oplemeniti vizualno djelo zvučnim sadržajem i time ga učiniti audio-vizualnim djelom – filmom u najširem smislu riječi. Predviđen je niz vježbi kojima će polaznici steći osnovne vještine obrade i dizajna zvučne slike filma. Bavit ćemo se dijalogom, dizajnom zvuka, montiranjem i stvaranjem glazbe. Svaki polaznik će imati mogućnost odabira filma sa liste ponuđenih te područje zvuka koje ga najviše zanima, a voditelj radionice će mu pomoći da ga praktično realizira. Sudionici prethodnih radionica će imati priliku nastaviti obrađivati svoja ranija djela, a pružit će se i prilika za obradom klasičnih filmskih djela.

Uz praktični dio, prolazit će se kroz osnove teorije zvuka i obrade zvučnog zapisa na način pristupačan polaznicima radionice.

Budući da smo online, svaki polaznik bi osim računala s kamerom i pristupa internetu trebao imati i pristup softwareu za obradu zvuka (idealno Logic Pro, može i Garage Band, Reaper, Cubase, Pro Tools).

Radionica ide online preko platforme Zoom (radimo u blokovima i imamo kraće pauze).
Link na radionicu (Zoom učionica) polaznici dobivaju nakon prijave.
Donacije Frooom!: HAVC, Grad Zagreb, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija
Donacije Bacači Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – MEDIA program