6. – 10. travnja 2021. – online radionica filmskog snimanja – napredna

290.00 kn

Samo 1 komada na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

Filmsko snimanje
– napredna radionica
Voditeljica radionice: Bojana Burnać
Mjesto radnje: online – Zoom učionica Bacača Sjenki
Termini: od 6. do 10. travnja 2021., 10 – 14 sati (5 dana)
Dob polaznika: 11-16 godina
Broj polaznika: 7

Bojana će polaznike provesti kroz složen i detaljan proces odabira načina snimanja, pripreme kadriranja, biranja boja scena i svega što čini posao snimatelja jednim od najzanimljivijih u procesu nastanka filmskog djela.

Na početku radionice ponavljamo ukratko povijest filma i medijskih umjetnosti te brbljamo o planovima, kadrovima, filmskim vrstama i rodovima. Kroz praktične vježbe razvijamo shvaćanje nijansi svjetla, boje i drugih elemenata pomoću kojih vizualno stvaramo priču. Polaznici i polaznice će tijekom pet dana osmisliti scenarij i snimiti kratki film. Tijekom cijelog procesa opismenjavanja, pa i ovog dijela,  naši polaznici i naše polaznice uče da je film (i cjelokupno medijsko stvaralaštvo) složen zajednički posao i proces. Tijekom radionice polaznici gledaju novije i antologijske vanserijske filmove i o njima debatiraju iz što više motrišta.

Budući da smo online, svaki polaznik bi osim računala s kamerom i pristupa internetu trebao imati i: pristup mobitelu s kamerom (a tko ima kameru/DSLRs fotoaparat je samo bonus), aplikaciju za montažu (poput iMovie, WeVideo ili dr.), te dovoljno praznog prostora u memoriji mobitela za pohranu snimljenog materijala.

 

Voditeljica Bojana Burnać je nagrađivana direktorica fotografije igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, te filmska autorica. Prva je snimateljica u povijesti hrvatske kinematografije koja je snimila dugometražni igrani film. Njen autorski dokumentarac “Moj život bez zraka” prikazan je i nagrađen na nizu svjetskih i domaćih festivala. S Bacačima Sjenki surađuje na filmskim i obrazovnim projektima i programima već niz godina.

 

Radionica ide online preko platforme Zoom (radimo u blokovima i imamo kraće pauze).
Link na radionicu (Zoom učionica) polaznici dobivaju nakon prijave.

 

Donacije Frooom!: HAVC, Grad Zagreb, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija
Donacije Bacači Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – MEDIA program