13.-17. svibnja 2020. – MAJSTORSKA RADIONICA, KOMIŽA

300.00 kn

Kada: 13. – 17. svibnja 2020.
Gdje: Kulturni centar “Ivan Vitić
21485 Komiža

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

U skupini od najmanje 6 i najviše 12 polaznika, kroz petodnevni intenzivni program učimo s Bojanom Burnać, redateljicom, snimateljicom i roniteljicom na dah, kako snimati i misliti film kroz oko kamere.

Bojana će majstorske polaznike provesti kroz složen i detaljan proces odabira načina snimanja, pripreme kadriranja, biranja boja scena i svega što čini posao snimatelja jednim od najzanimljivijih u procesu snimanja i nastanka jednog filmskog djela.

Na početku radionice ponavljamo ukratko povijest filma i medijskih umjetnosti te brbljamo o planovima, kadrovima, filmskim vrstama i rodovima. Nakon uvoda u naprednoj razini polaznici s voditeljima razvijaju, pripremaju, produciraju, izvode, snimaju te inicijalno obrađuju (barem) jedan dokumentarni i jedan igrani film – sve iz motrišta snimatelja, tj. direktora fotografije filma. Tijekom cijelog procesa opismenjavanja, pa i ovog dijela,  naši polaznici i naše polaznice uče da je film (i cjelokupno medijsko stvaralaštvo) složen zajednički posao i proces u kojem sudjeluje veliki broj stručno osposobljenih ljudi. Tijekom radionice polaznici gledaju novije i antologijske vanserijske filmove i o njima debatiraju iz što više motrišta.

Radionice traju od 15 do 19:15 h (srijedom, četvrtkom i petkom) te 9-15h (subotom i nedjeljom), uz mogućnost dolaska u igraći prostor doma “Ivan Vitić” već od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca nakon 15 h (odnosno 13h) mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h. Preporučeni uzrast za početnu radionicu je od 10 do 14 godina.