13.-17. svibnja 2020. – NAPREDNA RADIONICA, KOMIŽA

300.00 kn

Kada: 13. – 17. svibnja 2020.
Gdje: Kulturni centar “Ivan Vitić
21485 Komiža

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

U skupini od najmanje 6 i najviše 12 polaznika, kroz petodnevni intenzivni program prolazimo napredne elemente filmske umjetnosti. Ponavljamo ukratko povijest filma i medijskih umjetnosti te brbljamo o planovima, kadrovima, filmskim vrstama i rodovima. Nakon uvoda u naprednoj razini polaznici s voditeljima razvijaju, pripremaju, produciraju, izvode, snimaju te inicijalno obrađuju (barem) jedan dokumentarni i jedan igrani film. Tijekom cijelog procesa opismenjavanja naši polaznici uče da je film (i cjelokupno medijsko stvaralaštvo) složen zajednički posao i proces u kojem sudjeluje veliki broj stručno osposobljenih ljudi. Dakle, polaznici upoznaju skoro sve profesije nužne da bi se jedan filmski i/ili medijski sadržaj uspio realizirati i tijekom procesa rada „preuzimaju“ te uloge te se upoznaju s njihovom ekspertizom. Tijekom radionice polaznici gledaju novije i antologijske vanserijske filmove i o njima debatiraju.

Radionice traju od 15 do 19:15 h (srijedom, četvrtkom i petkom) te 9-15h (subotom i nedjeljom), uz mogućnost dolaska u igraći prostor doma “Ivan Vitić” već od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca nakon 15 h (odnosno 13h) mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h. Preporučeni uzrast za početnu radionicu je od 10 do 14 godina.

Voditelji napredne radionice su snimateljica, redateljica, filmska autorica i medijska pedagoginja Paula Skelin te scenarist, glumac i medijski pedagog Nino Sorić.