Akcija!

13.-17. svibnja 2020. – NAPREDNA RADIONICA, SPLIT

680.00 kn 580.00 kn

(Za sve koji nisu do sada bili)

Kada: 13.-17. svibnja
Gdje: MKC Split (Beton kino + Kino klub Split)
Od Slobode 25
21000 Zagreb

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

U skupini od najmanje 6 i najviše 12 polaznika, kroz petodnevni intenzivni program prolazimo napredne elemente filmske umjetnosti. Ponavljamo ukratko povijest filma i medijskih umjetnosti te brbljamo o planovima, kadrovima, filmskim vrstama i rodovima. Nakon uvoda u naprednoj razini polaznici s voditeljima razvijaju, pripremaju, produciraju, izvode, snimaju te inicijalno obrađuju (barem) jedan dokumentarni i jedan igrani film. Tijekom cijelog procesa opismenjavanja naši polaznici uče da je film (i cjelokupno medijsko stvaralaštvo) složen zajednički posao i proces u kojem sudjeluje veliki broj stručno osposobljenih ljudi. Dakle, polaznici upoznaju skoro sve profesije nužne da bi se jedan filmski i/ili medijski sadržaj uspio realizirati i tijekom procesa rada „preuzimaju“ te uloge te se upoznaju s njihovom ekspertizom. Tijekom radionice polaznici gledaju novije i antologijske vanserijske filmove i o njima debatiraju.

Radionice traju od 8.30 do 13 h (srijedom, četvrtkom i petkom) te od 9 do 15h (subotom)  te 9-13h (nedjeljom), uz mogućnost dolaska u igraći prostor MKC-a (Multimedijalni kulturni centar Split, Dom Mladih), Ulica Slobode 28 već od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:00 h, s pauzom za fini ručak oko 12.00h.

Djeca nakon 15 h (odnosno 13h) mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h. Preporučeni uzrast za naprednu radionicu je od 10 do 14 godina. Molim najavite nam da li neko dijete treba ostati duže – hvala na razumijevanju!

Voditelji napredne radionice su snimateljica, redateljica i pedagoginja Tihana Mandušić te glumac i scenarist Nino Sorić.