Akcija!

23. – 27. kolovoza 2021. – MAJSTORSKA FILMSKA RADIONICA MONTAŽE S IVOM GAVRILOVIĆ, DJEČJA KUĆA, RIJEKA

580.00 kn

Kada: 23. – 27. kolovoza 2021.
Gdje: Dječja Kuća-Grad Rijeka
Art Kvart “Benčić”
51 000 Rijeka

 

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

Mjesto održavanja: Dječja Kuća-Grad Rijeka, Art Kvart “Benčić”

Naziv radionice: Montaža kao percepcija svijeta

Radionica “Montaža kao percepcija svijeta” kroz pet dana i pet segmenata (Vrijeme, Prostor, Boja, Zvuk i Priča) polaznicima će se približiti montaža kao alat kojim se kreira doživljaj svijeta kakav znamo, unutar filmskog iskustva.

Svakog dana gledanjem i analizom pojedinih filmova osvijestiti će se povijesni okvir filma unutar kojeg se montaža kao alat razvijala. Paralelno će se prolaziti teorija montaže i osnovni termini za daljnje praktično razumijevanje.
Kroz program za montažu Adobe Premier Pro, polaznike će se upoznati s osnovnim tehnikama pripreme i manipulacije materijala. Polaznicima će se na kraju svakog dana zadati kratki zadaci u kojima će imati prostor za kreativno izražavanje.

Voditeljica radionice je Iva Gavrilović.

Svaki dan oko 11 h polaznici gledaju vrhunske filmove i potom ih analiziraju iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije, itd.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.
Djeca se nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.

Na Frooom! filmskim radionicama se pridržavamo svih mjera opreza da bi zaštitili nas i Vašu djecu. Pročitajte više o sigurnosnim mjerama ovdje.