29. lipnja – 03. srpnja 2020. – SVE PERSPEKTIVE FILMA, MAJSTORSKA RADIONICA, ZAGREB

780.00 kn

(za majstorice i majstore)
Kada: 29. lipnja – 03. srpnja 2020.
Gdje: OŠ Montessori barunice Dédée Vranyczany
nalazi se u Ulici Matka Mandića (ulaz iz Učkine ulice)
10 000 Zagreb
 kn
Kategorija:

Opis

Ova radionica je poseban i vrlo praktičan rad snimanja filma iz perspektive FILMSKE kamere. Vodi je nagrađivani mladi redatelj Karlo Vorih koji će polaznike odvesti i na jedno ili više snimanja dronom. Materijali će se svaki dan pregledavati, proučavati, kritizirati i analizirati, a zatim će se montirati (ugrubo) te scene snimati ponovno, nanovo, iznova, opet i opet dok polaznici ne budu zadovoljni i voljni prepustiti izabrani materijal Karlu da ga konačno izmotira za slanje na festivale dječjih filmova širom svijeta. Ovo je najnovija majstorska radionica na programu Frooom! škole koju predstavlja Karlo.

Osim toga: svaki dan oko 11 h gledamo filmove i potom ih analiziramo iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije, itd.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.

Preporučeni uzrast za ovu radionicu je od 10 do 16 godina.