28. lipnja -2. srpnja – MAJSTORSKA FILMSKA RADIONICA MULTI-VIZIJE S VENOM MUŠINOVIĆEM, ZAGREB

780.00 kn

Kada: 28. lipnja -2. srpnja 2021.
Gdje: Osnovna Montessori škola barunice Dédée Vranyczany
– nalazi se u Ulici Matka Mandića (ulaz iz Učkine ulice), 10 000 Zagreb

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

MULTI-VIZIJA – MAJSTORSKI FILMSKI LABORATORIJ S VENOM MUŠINOVIĆEM

Mjesto održavanja: Osnovna Montessori škola barunice Dédée Vranyczany

Multi-vizija kreće od jedne ideje – da filmski jezik, baš kao i naš razgovorni ili jezik u knjigama, može istom rečenicom poručiti različita značenja. Multi-vizija kreće od jedne ideje – jednog scenarija koji će polaznici zajednički osmisliti. Tu prvu i drugu jednu ideju ćemo onda pojedinačno okrenuti naglavačke, protresti, promućkati, obojati, osluhnuti, podijeliti, pomnožiti i snimiti – individualno stvarajući raznolike filmove koristeći mogućnosti filmskih tehnika i postupaka snimanja. Na kraju ćemo ih spojiti u jedan film, omnibus, kaleidoskop, filmskog mutanta, veseli eksperiment zajedničkog stvaranja.

Cilj radionice je da djeca zajednički i samostalno otkrivaju neograničenost filmskog izražaja. Da polaznici polazeći od svojih individualnih posebnosti i specifičnih interesa pomoću audio-vizualnih medija pronađu način kako kanalizirati vlastitu kreativnost i viziju. Na radionici će se gledati kratki filmovi u kojima će se polaznici upoznati s filmskim tehnikama (snimanja i montaže) koje nisu učestale u filmovima koji dominiraju kino i TV repertoarom.

Radionica je namijenjena djeci i mladima koji već barataju osnovnim filmskim jezikom (kadrovi/planovi/rakursi/ te filmski žanrovi/rodovi/vrste) te žele njime bolje ovladati kroz praktični rad.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca se nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.

Voditelj radionice je Veno Mušinović, profesor filozofije i medijske pismenosti, filmski autor i glumac te student dramaturgije na ADU.

Na Frooom! filmskim radionicama se pridržavamo svih mjera opreza da bi zaštitili nas i Vašu djecu. Pročitajte više o sigurnosnim mjerama ovdje.