Akcija!

29. kolovoza – 2. rujna – majstorska radionica montaže s Karlom Vorihom

680.00 kn

Kada: 29. kolovoza – 2. rujna 2022.
Gdje: OŠ S.S.Kranjčević
– Bogišićeva 13, 10 000 Zagreb

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

Mjesto održavanja: Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića, Bogišićeva 13
Voditelj radionice: Karlo Vorih, filmski redatelj i montažer

Mladi polaznici tijekom radionice će savladati i unaprijediti vlastito znanje montaže. Uz, to, svaki dan ćemo posvetiti i teoriji montaže, koja pokriva povijest i evoluciju montažnih tehnika.

Radionica istražuje teorijske i tehničke pristupe montaži. Polaznici tijekom montaže dobivaju snimke za uređivanje različitih projekata: glazbeni video, promotivni video ili kratku narativnu scenu. Svaki se dan sastoji od gledanja pojedinih videa koje ćemo analizirati kako bi osvijestili i savladali samu dramaturgiju montaže. Cilj radionice je da svaki polaznik savlada osnovno znanje i vještine koje će moći sam implementirati u budućim projektima vezanim za montažu.

Svaki dan oko 11 h gledamo filmove i potom ih analiziramo iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije, itd.
Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.
Djeca se nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h. Preporučeni uzrast za radionicu je 9 do 14 godina.
Voditelje ćemo objaviti naknadno.