30. kolovoza – 3. rujna – MAJSTORSKA FILMSKA RADIONICA ZVUKA S LUKOM ČABOM, ZAGREB

780.00 kn

Kada: 30. kolovoza – 3. rujna 2021.
Gdje: Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića
– Bogišićeva ul. 13, 10 000 Zagreb

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

Mjesto održavanja: Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića

Ovu zanimljivu novu radionicu vodi glazbenik i inženjer zvuka, s kojim će polaznici otkrivati kako izmijeniti, odnosno oplemeniti vizualno djelo zvučnim sadržajem i time ga učiniti audio-vizualnim djelom – filmom u najširem smislu riječi. Predviđen je niz vježbi kojima će polaznici steći osnovne vještine obrade i dizajna zvučne slike filma. Bavit ćemo se dijalogom, dizajnom zvuka, montiranjem i stvaranjem glazbe. Svaki polaznik će imati mogućnost odabira filma sa liste ponuđenih te područje zvuka koje ga najviše zanima, a voditelj radionice će mu pomoći da ga praktično realizira. Sudionici prethodnih radionica će imati priliku nastaviti obrađivati svoja ranija djela, a pružit će se i prilika za obradom klasičnih filmskih djela.

Uz praktični dio, prolazit će se kroz osnove teorije zvuka i obrade zvučnog zapisa na način pristupačan polaznicima radionice.

Cilj radionice je da djeca zajednički i samostalno otkrivaju neograničenost filmskog izražaja te da polaznici, polazeći od svojih individualnih posebnosti i specifičnih interesa, pomoću audio-vizualnih medija pronađu način kako kanalizirati vlastitu kreativnost i viziju.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.
Djeca se nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.

Voditelj radionice je Luka Čabo.

Na Frooom! filmskim radionicama se pridržavamo svih mjera opreza da bi zaštitili nas i Vašu djecu. Pročitajte više o sigurnosnim mjerama ovdje.