6. – 10. travnja 2021. – online radionica montaže – majstorska

290.00 kn

Samo 1 komada na zalihi

 kn
Kategorija: Oznake: ,

Opis

Kreativni svijet montaže
-majstorska radionica
Voditelj radionice: Karlo Vorih, student FTV režije
Mjesto radnje: Online – Zoom učionica Bacača Sjenki
Termini: od 6. do 10. travnja 2021., 10 – 14 sati (5 dana)
Dob polaznika: 11-16 godina
Broj polaznika: 8

Radionica „Kreativni svijet montaže“ se sastoji od toga da pravilno započnete i koristite alate koji su vam potrebni; ne samo da ih naučite već da razumijete kako i zašto ih koristiti, kako bi znali sve što je potrebno da napravite fantastičan krajnji proizvod, bez obzira o trenutnoj razini vaših vještina. Mladi polaznici tijekom radionice će savladati i unaprijediti vlastito znanje montaže. Uz, to, svaki dan ćemo posvetiti i teoriji montaže koje pokriva povijest i evolucije montažnih tehnika.

Polaznicima će se uz otkrivanje raznih naprednih montažnih postupaka približiti i vješto rukovanje softwareom Adobe Premiere Pro.

– priprema materijala za montažu

– import materijala

– izrada sekvence za montažu

– pregled materijala

– vrste montažnih spona

– dramaturgija montaže

– izrada odjavne i uvodne špice, titlovanje

– eksport i formati

– osnove kolor korekcije

– osnove obrade zvuka

Radionica istražuje teorijske i tehničke pristupe montaži. Polaznici tijekom montaže dobivaju snimke za uređivanje različitih projekata: glazbeni video, promotivni video, kratku narativnu scenu. Svaki se dan sastoji od gledanja pojedinih videa koje ćemo analizirati kako osvijestili i savladali samu dramaturgiju montaže. Cilj radionice je da svaki polaznik savlada osnovno znanje i vještine koje će moći sam implementirati u budućim projektima vezanim za montažu.

U prijavi za majstorsku radionicu “ Kreativni svijet montaže ” potrebno je navesti ime, prezime i godinu rođenja polaznika te navesti imaš li prijašnja iskustva u montaži  (makar to bilo najosnovnije montiranje na mobitelu).
Budući da smo online, svaki polaznik bi osim računala s kamerom i pristupa internetu trebao imati i pristup „Adobe Premieru“.

Radionica ide online preko platforme Zoom (radimo u blokovima i imamo kraće pauze).

Link na radionicu (Zoom učionica) polaznici dobivaju nakon prijave.

Donacije Frooom!: HAVC, Grad Rijeka, Grad Zagreb, Primorsko-goranska županija
Donacije Bacači Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – MEDIA program
Slika korištena za radionicu: by Александр Мартинкевич from Pixabay