MULTI-VIZIJA – MAJSTORSKI FILMSKI LABORATORIJ S VENOM MUŠINOVIĆEM

150.00 kn

Samo 2 komada na zalihi

Kategorija:

Opis

MULTI-VIZIJA – MAJSTORSKI FILMSKI LABORATORIJ S VENOM MUŠINOVIĆEM

Ime radionice: MULTI-VIZIJA
Voditelj radionice: Veno Mušinović, filmski autor, glumac, scenarist i profesor filozofije
Mjesto radnje: Online – Zoom učionica
Termini: od 11. do 15.1., 10 – 14 sati (detaljan raspored niže na stranici!) – 5 dana
Rok prijave: do popunjenja radionice
Dob polaznika: 12-16 godina
Broj polaznika: 6
Cijena: 150 kn
(za djecu s potvrdom o samoizolaciji rezervirana su dva besplatna mjesta)
Produkcija i organizacija radionice: Bacači Sjenki

Opis radionice:
Multi-vizija kreće od jedne ideje – da filmski jezik, baš kao i naš razgovorni ili jezik u knjigama, može istom rečenicom poručiti različita značenja. Multi-vizija kreće od jedne ideje – jednog scenarija koji će zajednički osmisliti polaznici na Zoom sastancima. Tu prvu i drugu jednu ideju ćemo onda pojedinačno okrenuti naglavačke, protresti, promućkati, obojati, osluhnuti, podijeliti, pomnožiti i snimiti – individualno stvarajući raznolike filmove koristeći mogućnosti filmskih tehnika i postupaka snimanja. Na kraju ćemo ih spojiti u jedan film, omnibus, kaleidoskop, filmskog mutanta, veseli eksperiment zajedničkog stvaranja na daljinu.

Cilj radionice je da djeca zajednički i samostalno otkrivaju neograničenost filmskog izražaja. Da polaznici polazeći od svojih individualnih posebnosti i specifičnih interesa pomoću audio-vizualnih medija pronađu način kako kanalizirati vlastitu kreativnost i viziju. Na radionici će se gledati kratki filmovi u kojima će se polaznici upoznati s filmskim tehnikama (snimanja i montaže) koje nisu učestale u filmovima koji dominiraju kino i TV repertoarom.

Radionice je namijenjena djeci i mladima koji već barataju osnovnim filmskim jezikom (kadrovi/planovi/rakursi/ te filmski žanrovi/rodovi/vrste) te žele njime bolje ovladati kroz praktični rad.

Budući da smo on-line, svaki polaznik bi osim računala s kamerom i pristupa internetu trebao imati i pristup mobitelu s kamerom (a tko ima kameru/DSLRs fotoaparat je samo bonus).

Voditelj radionice je Veno Mušinović, profesor filozofije i medijske pismenosti, filmski autor i glumac te student dramaturgije na ADU.

Radionica ide online preko platforme Zoom (radimo u blokovima i imamo kraće pauze).

Link na radionicu (Zoom učionica) polaznici dobivaju nakon prijave.

Donacije Frooom: HAVC
Donacije Bacači Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društvaZaklada Kultura novaKreativna Europa – MEDIA program

11.01.2021. ponedjeljak : 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)

12.01.2021. utorak: 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)

13.01.2021. srijeda: 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)

14.01.2021. četvrtak: 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)

15.01.2021. petak: 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)