31. kolovoza – 04. rujna 2020. – NAPREDNA RADIONICA RIJEKA

780.00 kn

(za sve koji su prošli početni stupanj)
Kada: 31. kolovoza do 04. rujna 2020
Gdje: RiHub Grada Rijeke
Ul. Ivana Grohovca 1/a
51 000 Rijeka

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

U skupini od najmanje 6 i najviše 12 polaznika kroz petodnevni intenzivni program ponavljamo što smo sve usvojili na početnoj radionici i snimamo svoj prvi film, a možda i dva. Kroz filmske primjere koje analiziramo dublje ulazimo u razlikovanje dokumetarne i igrane forme filma. Zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima razvijaju priče koje će pretočiti u dokumentarne, igrane ili eksperimentalne filmove, a cijelo vrijeme (ako žele), uz pomoć svojih pametnih telefona ili naše amaterske kamere snimaju kratke video klipove ili stop animacije svega što se oko njih događa #makingoffFrooom.

Svoje priče i scenarije međusobno razmjenjuju i zagovaraju te na kraju, nakon produkcijske pripreme, razvoja scenarija u knjigu snimanja, odabira lokacija (location scouting) i izvođača/glavnih likova (casting) snimaju film i pripremaju ga za montažu.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca se nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.
Preporučeni uzrast za radionicu je 10 do 14 godina.

Ovu radionicu vode nagrađivana redateljica, scenaristica i diplomirana sociologinja Marija Georgiev te glumac, redatelj, snimatelj i montažer Vjeran Vukašinović.