Akcija!

29. KOLOVOZA – 2. RUJNA – NAPREDNA RADIONICA U DJEČJOJ KUĆI, RIJEKA

580.00 kn

(za sve koji su prošli početni stupanj)
Kada: od 29. kolovoza do 2. rujna 2022.
Gdje: Dječja Kuća Grada Rijeke
Art Kvart “Benčić”
51 000 Rijeka

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

U skupini od najviše 12 polaznika kroz petodnevni intenzivni program ponavljamo što smo sve usvojili na početnoj radionici i snimamo svoj prvi film, a možda i dva. Kroz filmske primjere koje analiziramo dublje ulazimo u razlikovanje dokumetarne i igrane forme filma. Zajedno s ostalim polaznicima i voditeljima razvijaju priče koje će pretočiti u dokumentarne, igrane ili eksperimentalne filmove, a cijelo vrijeme (ako žele), uz pomoć svojih pametnih telefona ili naše amaterske kamere snimaju kratke video klipove ili stop animacije svega što se oko njih događa #makingofFrooom.

Svoje priče i scenarije međusobno razmjenjuju i zagovaraju te na kraju, nakon produkcijske pripreme, razvoja scenarija u knjigu snimanja, odabira lokacija (location scouting) i izvođača/glavnih likova (casting) snimaju film i pripremaju ga za montažu.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.

Djeca se nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.
Preporučeni uzrast za radionicu je 10 do 15 godina.

Ovu radionicu vode redateljica Mia Maros Živković te filmski režiser i glumac Veno Mušinović.