TAJNE SCENARISTIČKIH MOĆI – MAJSTORSKA RADIONICA PISANJA SCENARIJA S ANITOM ČEKO

150.00 kn

Nema na zalihi

Kategorija: Oznake: ,

Opis

Ime radionice: TAJNE SCENARISTIČKIH MOĆI
Voditeljica radionice: Anita Čeko, filmska autorica, dramaturginja, scenaristica i dipl. psihologinja
Mjesto radnje: Online – Zoom učionica Bacača Sjenki
Termini: od 11. do 15.1., 10 – 14 sati (5 dana)
Rok prijave: do popunjenja radionice
Dob polaznika: 12-16 godina
Broj polaznika: 6
Cijena: 150 kn
(za djecu s potvrdom o samoizolaciji rezervirana su dva besplatna mjesta)
Produkcija i organizacija radionice: Bacači Sjenki

Opis radionice:
Naša mašta i dalje može stvarati i kreirati likove i svjetove kakve želimo te putovati kamo god želimo usprkos tome što ove zime više nego ikad boravimo zatvoreni u stanovima i kućama.
Radionica “Tajne scenarističkih moći” poziva sve zainteresirane polaznice i polaznike da kroz pet dana radionice istraže supermoći pisanja potrebne za nezaboravan scenarij za kratki igrani / animirani film te da svoju ideju s kojom se prijavljuju postave na scenarističke noge. Istražit ćemo kako naše emocije smještamo u naše filmske priče/scenarije da bi one kod gledalaca stvorile željene osjećaje.

Mlade polaznice i mladi polaznici tijekom radionice savladavat će osnove filmske scenaristike, zajedno pogledati i analizirati više kratkih filmova i filmskih primjera, pomoću zadataka na radionici i kod kuće raspisivati će svoju filmsku ideju te jedni drugima na konstruktivan način komentirati i usavršavati radove.
Neki od pojmova kojima ćemo se baviti na radionici su: glavni lik, sporedni likovi, sukob u priči, motivacija likova, junakov put, karakteristike filmske scene, dijalog, tročinska struktura scenarija.

U prijavi za majstorsku radionicu “Tajni scenarističkih moći” potrebno je navesti ime, prezime i godinu rođenja polaznika te u nekoliko rečenica: opisati glavnog lika budućeg scenarija ILI ukratko raspisati ideju za kratki film (može i oboje).

Voditeljica radionice je scenaristica, filmska autorica i psihologinja Anita Čeko. Scenaristički zanat brusila je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te na mnogim scenarističkim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dugogodišnja je suradnica udruge Bacači sjenki na različitim projektima, a na Frooomu! filmskoj školi za djecu i mlade vodi početne, napredne i majstorske radionice za djecu i odrasle. Nakon vrlo uspješne prve radionice “Tajne scenarističkih moći,” veseli se novom ciklusu.

Radionica ide online preko platforme Zoom (radimo u blokovima i imamo kraće pauze).

Link na radionicu (Zoom učionica) polaznici dobivaju nakon prijave.

Donacije Frooom: HAVC
Donacije Bacači Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa – MEDIA program

11.01.2021. ponedjeljak : 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)

12.01.2021. utorak: 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)

13.01.2021. srijeda: 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)

14.01.2021. četvrtak: 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)

15.01.2021. petak: 10:00 – 14:00 (s kraćim pauzama)