Bacači Sjenki / Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM! u 2018. 

Bacači sjenki i njihovi partneri (u Zagrebu, Pakracu, Rijeci, Koprivnici, Prelogu, Sinju, Karlovcu, Osijeku, Dugoj Resi, Komiži i Splitu) uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra, Agencije za elektroničke medije, lokalnih samouprava (Zagreba, Rijeke, Preloga, Splita i Duge Rese) te ostalih Frooomom inspiriranih donatora, sponzora te zaklada i ove 2018. godine organiziraju edukativnu interdisciplinarnu školu o filmu FROOOM! u namjeri da ostvare vrhunsko obrazovanje i opismenjavanje djece i mladih te osiguraju visokokvalitetni kulturni, filmski i zabavni program!

FROOOM! je namijenjen djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina (u početnoj radionici, a u višim razinama opismenjavanja do 16 godina).
Ponekad primamo i djecu izvan ovog dobnog okvira, ali nakon konzultacije s roditeljima i psihologom/psihologinjom projekta. Naime, želja nam je da se djeca osjećaju ugodno, suvereno i samopouzdano te da mogu, fokusirano i s razumijevanjem pratiti sve sadržaje.

FROOOM! nastavlja edukacijsku i umjetničku praksu po kojoj je naše djelovanje prepoznatljivo široj javnosti: od rada u lokalnoj zajednici, preko novomedijske i sudioničke izvedbene umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na obrazovanje, zabavu i izazove suvremenog društva.

Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma.

FROOOM! u trajanju od 35 školskih sati je zamišljen kao boravak od 9 do 15 (13)h i provodi se u radu s grupom do 16 sudionika. Uvidom u složeni proces nastajanja filmske umjetnosti, pružamo polaznicima osnove promišljanja filmske i vizualne kulture, pripremajući ih za primjenu dobivenih znanja s naglašenim autorskim principom te razvijajući tehničke, narativne i izvedbene kompetencije koje lako mogu primjeniti u ostalim životnim ili školskim aktivnostima.

FROOOM VALOVI 2018. – TERMINI RADIONICE:

U tijeku su upisi za nove radionice u Zagrebu od 27. siječnja te uskršnje u još 4 grada, a održavaju se:

ZAGREB – 24/25.02. + 03/04. 03. + 10/11. 03. 2018. – peti Val – PRIJAVE U TIJEKU!
ZAGREB – 03/04. 03. + 10/11. 03. + 17/18. 03. 2018. – šesti Val – PRIJAVE U TIJEKU!
ZAGREB – 10/11. 03. + 17/18. 03. + 24/25.03. 2018. – sedmi Val – PRIJAVE U TIJEKU!

ZAGREB – 02-06. 04.  2018. – uskršnji Frooom – PRIJAVE U TIJEKU!
– Oš S. S. Kranjčević, Bogišićeva 13 – PRIJAVE U TIJEKU!


SPLIT
– 02-06. 04.  2018. – uskršnji Frooom – PRIJAVE U TIJEKU!
– Multimedijalni kulturni centar – Ulica Slobode 28, Split
RIJEKA
– 02-06. 04.  2018. – uskršnji Frooom – PRIJAVE U TIJEKU!
– Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Studio Kamov – Križanićeva ulica 24, Rijeka
KOMIŽA – 02-06. 04.  2018. – uskršnji Frooom – PRIJAVE U TIJEKU!
– Kulturni centar “Ivan Vitić”- Ulica Komiških iseljenika 28, Komiža, otok Vis
KOPRIVNICA – 02-06. 04.  2018. – uskršnji Frooom – PRIJAVE U TIJEKU!
– Pučko otvoreno učilište “Domoljub”- Starogradska ul. 1, Koprivnica

Program škole/radionica zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan i zabavan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano i uspješno povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca korak po korak ulaze u čaroban svijet filma i razvijaju dublje razumijevanje i povezanost filmskih tehnika i sadržaja.

Polaznicima je uvijek osiguran zdrav topli obrok (izbor između najmanje 3 menija) i napitci, kao i nužna sredstva za rad i bogat cjelodnevni boravak tijekom kojeg uče gledati, razumijeti i voljeti film. Svi polaznici također su dodatno osigurani od posljedica eventialne nezgode za vrijeme trajanja radionice.

Inicijalni koncept i projektno vodstvo: Boris Bakal (voditelj Bacača sjenki, redatelj, glumac i interdisciplinarni pedagog)

Koordinacija i organizacija projekta: Boris Bakal i Anja Pletikosa 

Administracija projekta: Nela Katić Novačić (voditeljica ureda Bacača Sjenki)

A za sve se brinu i : Nada Kovačević, Lidija Kraljić, Jakov Čuveljak, Sanja Milardović i Irena Bočkay (glumci i dramski pedagozi),Mirko Bogosavac, Igor Longo i Stipe Bagarić, Ivana Bandić, Pavle Perković (psiholozi projekta), Anja Pletikosa i Anita Čeko  (dramaturginje i scenaristice), Lea Mileta, Magdalena Ptiček i Tihana Mandušić (montažerke, snimateljice i filmske pedagoginje), Dalija Dozet, Ines Pletikos (filmske redateljice), Bojana Burnać ( redateljica, snimateljica i roniteljica na dah), Dea Jagić (akademska slikarica i animatorica) Veno Mušinović (snimatelj, montažer, redatelj, glumac i scenarist), Ivan Lušičić Liik (VJ, multimedijalni umjetnik), Tomislav Tukša (logoped i medisjki suradnik), Karlo Vorih (redatelj i filmski autor), Dražen Žerjav (snimatelj, montažer i medijski suradnik), Ines Kesić (VJ, video umjetnica), Ivan Marušić Klif (multimedijalni umjetnik), Nora Krstulović (intermedijalna i medijska umjetnica i kazališna redateljica), Martin Semenčić (montažer slike i zvuka te filmski autor) te mnogi drugi.

Kontakti i dodatne informacije:

e-mail: frooom.filmskaradionica@gmail.com
ANJA: 091 762 42 26
BORIS: 098 165 81 86
URED BACAČA SJENKI: 01/464 02 62 (Nela, Boris)