Bacači Sjenki / Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!

Bacači sjenki i njihovi partneri (u Zagrebu, Pakracu, Rijeci, Koprivnici, Prelogu, Sinju i Splitu) uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra, Agencije za elektroničke medije, Grada Zagreba i drugih donatora, sponzora te zaklada i ove godine organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM! u namjeri da ostvare vrhunske edukacije mladih i osiguraju kvalitetni kulturni, filmski i zabavni program!

FROOOM! je namijenjen djeci i mladima uzrasta od 9 do 13 godina (na početnoj razini) i nastavlja edukacijsku i umjetničku praksu po kojoj je naše djelovanje prepoznatljivo široj javnosti: od rada u lokalnoj zajednici, preko novomedijske i sudioničke izvedbene umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na obrazovanje, zabavu i izazove suvremenog društva.

Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma.

FROOOM! u trajanju od 5 dana (35 školskih sati) je zamišljen kao boravak od 9 do 15h i provodi se u radu s grupom do 16 sudionika. Uvidom u složeni proces nastajanja filmske umjetnosti, pružamo polaznicima osnove promišljanja filmske i vizualne kulture, pripremajući ih za primjenu dobivenih znanja s naglašenim autorskim principom te razvijajući tehničke, narativne i izvedbene kompetencije.

TERMINI RADIONICE:

U tijeku su upisi za ljetne radionice u Zagrebu, Prelogu i Sinju, a održavaju se:

ZAGREB – 19.06.2017.-23.06.2017/ 26.06.2017.-30.06.2017./ 03.07.2017.-07.07.2017./ 10.07.2017.-14.07.2017./ Osnovna škola ‘Dr. Ivan Merz’, Ul. Franje Račkog 4  PRIJAVE U TIJEKU!

ZAGREB – 28. 08. – 01.09. 2017. – Oš Dr. Ivan Merz, Ul. Franje Račkog 4

PRELOG – – 28. 08. – 01.09. 2017. – Gradska knjićnica i kino Prelog – Glavni partneri udruge Efekt i Naša Djeca

SINJ – 28. 08. – 01.09. 2017. – Alkarski dvori, KUS (Kulturno umjentničko središte), Galerija Sikirica i Gradsko Kino Sinj – Glavni partner udruga S.K.U.P.

Program radionica zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan i zabavan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja.
Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film. Svi polaznici također su osigurani od posljedica nezgode za vrijeme trajanja radionice.

Inicijalni koncept i projektno vodstvo: Boris Bakal (voditelj Bacača sjenki, redatelj, glumac i interdisciplinarni pedagog)

Koordinacija i organizacija projekta: Anja Pletikosa i Sanda Brumen

Administracija projekta: Sanda Brumen (voditeljica ureda Bacača Sjenki)

A za sve se brinu i : Nada Kovačević, Lidija Kraljić Zavišić, Jakov Čuveljak i Sanja Milardović (glumici i dramski pedagozi), Vedran Senjanović (snimatelj, novinar, montažer), Mirko Bogosavac, Igor Longo i Stipe Bagarić, Ivana Bandić, Pavle Perković (psiholozi projekta), Anja Pletikosa  (dramaturginja), Lea Mileta i Tihana Mandušić (montažerke, snimateljice i filmske pedagoginje), Dalija Dozet (filmska redateljica), Bojana Burnač ( redateljica, snimateljica i roniteljica na dah) Dea Jagić (akademska slikarica i animatorica) Veno Mušinović (snimatelj, glumac i scenarist), Ivan Lušičić Liik (VJ, multimedijalni umjetnik) i mnogi drugi.

Kontakti i dodatne informacije:

e-mail: frooom.filmskaradionica@gmail.com
VEDRAN: 091 518 0111
ANJA: 091 762 42 26
BORIS: 098 165 81 86
URED BACAČA SJENKI: 01/464 02 62