A sada… Frooom! filmska revija!

plakat_frooom_3

Toplije vrijeme dolazi i mi se polako zagrijavamo za Frooom! filmsko ljeto. Nadamo se druženju uživo na filmskim radionicama u četiri termina: od 21. do 25. lipnja; od 28. lipnja do 2. srpnja; od 23. do 27. kolovoza; i od 30. kolovoza do 3. rujna. Nadamo se gledati prošlogodišnje Frooom! filmove skupa na otvorenom, na Frooom! filmskim revijama u Zagrebu, Rijeci i Koprivnici. Gledati odlične filmske naslove za djecu koje vam spremamo kroz projekt CinEd u vašim lokalnim kinima. I dobro se zabavljati kao uvijek.

U međuvremenu, spremili smo vam Frooom! reviju filmova nastalih kroz 2019. godinu. Mnoge od njih ste već imali priliku vidjeti na prošlogodišnjim projekcijama u Artu Parku Zagreb, na našem YouTube kanalu ili na nekom od brojnih festivala za djecu i mlade gdje su prikazivani, a za većinu filmova ovo je premijera!

Čeka vas preko dva sata programa, uz 52 naslova nastala na početnoj, naprednoj i majstorskoj razini Frooom! filmske škole.

Unutar Frooom! filmske škole, produkcija filmova zauzima posebno i vrlo važno mjesto. Djeca i mladi stječu sposobnost pretakanja ideja u različite formate s različitim tehničkim vještinama – od jednostavnih animacija i TV vijesti na početnoj razini, preko igranih i dokumentarnih filmova na naprednoj radionici, pa do majstorski izbrušenih specijalizacija. Filmsko stvaralaštvo djece vidimo kao sjajan poligon za njihov razvoj jer film kao malo koji drugi medij pruža priliku za kreativni rad, zaokuplja maštu te koristi sposobnost vizualizacije i spretnost s tehnologijom kako bi nastalo nešto novo i vrijedno. Kroz ovu reviju želimo pokazati filmsko stvaralaštvo polaznica i polaznika, i dati vam mali uvid i u procese rada.

Dio filmova koje ćete moći vidjeti na reviji su već prikazani na nekim domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama i za njih su dobili brojne nagrade i priznanja – a to su: “Kako smo sve upropastili”, “Totalno običan dan”, “Tajanstvena kamera”, “Leteća Ana”, “Doktor za S.V.E.”, “Povratak u prošlost”, “Skok”, “O promjenama”.

Da bi doprinijeli umreženijem djelovanju na području medijske pismenosti, Frooom! filmska revija će se održati u suradnji s ESF projektom čiji su partneri i Bacači SjenkiMedijsko obrazovanje je važno.MOV, UP.04.2.1.06.0047.
Projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti – ključne pismenosti novoga doba.

Na Frooom! filmskoj reviji prikazujemo filmove koji su kreirani na Frooom! radionicama u Zagrebu, Sinju, Rijeci, Koprivnici, Splitu i Komiži u 2019. godini. Sve su filmove osmislili, producirali, snimili i montirali mladi Frooom! autori i autorice.

Reviju ćete moći pogledati od petka, 7. svibnja od 16h na našem Frooom! Youtube kanalu.

Filmovi će biti dostupni do petka, 14. svibnja.

Frooom! partneri: Hrvatski Filmski Savez, Kino Klub Zagreb, Kino klub Split, Kulturni centar “Ivan Vitić” Komiža, Multimedijalni kulturni centar Split, Udruga Mavena Split, Umjetnička organizacija “Besa” iz Visa, Muzej moderne i suvremene umjetnosti – Rijeka, Kulturno umjetničko središte Sinj, udruga S.K.U.P. Sinj, Gradsko kino Sinj, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Gradska knjižnica Prelog, Gradsko kino Prelog, Osnovna škola “Silvija Strahimira Kranjčevića” Zagreb, RiHub Rijeka, udruga Spirit iz Rijeka, Art kino Croatia u Rijeci, kino Europa u Zagrebu, Osnovna Montessori škola “Barunice Dédée Vranyczany” u Zagrebu. 

Frooom! donatori: HAVC, AEM, Grad Zagreb, DHFR, Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Clubture, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Split Parking, Općina Gradec, Zagrebačka županija

Donatori Bacača Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj najave je isključiva odgovornost Gonga.