Škola kao nijedna druga

FROOOM! je inovativan i interdisciplinaran obrazovni program namijenjen djeci i mladima u dobi od 8 do 17 godina, koji od 2012. godine u RH i međunarodno provode Bacači sjenki. To je filmska škola u kojoj je svaki dan iznenađenje za polaznike jer se zasniva na individualnim potrebama te gradi na osobinama svakog polaznika. Tako se polaznici zabavljaju na najluđi i najpametniji način razvijajući svoje individualne vrline i međuljudske vještine. Pod sloganom “što ne vidiš gledajući film” istražuju povijesne labirinte koji su stvorili film kakvog ga poznajemo danas na Netflixu, HBO-u, na Youtube, u računalnim igricama, reklamama, brojnim TV formatima i drugdje, a sve to uče na najboljim filmovima i medijskim sadržajima svih vremena. Istraživanje i zabava odvijaju se u malim grupama formiranim po principu individualiziranog rada (mali broj polaznika po jednom mentoru) te različite godine proizvodnje: od 7 do 10 godina te od 8 do 13 godina u početnim i naprednim, a u majstorskim razinama opismenjavanja i do 17 godina.

Za koga je Frooom?

FROOOM! je luda filmaonica za svu djecu koju zanima ili bi mogao zanimati film, TV, druženje uz igrice i inovativno korištenje pamenih telefona. FROOOM! je za one koji vole i priče, glazbu, šarene kostime i kombinaciju svega toga. FROOOM! je i za one koji žele isprobati nešto novo, uzbuđujuće, koji žele steći nove prijatelje ili sa starima proći neku novu avanturu zajedno. FROOOM! je i za one koji znaju što hoće ali i za one koji žele da se to sve tek pojavi pred njima.

Radne grupe polaznika  formirane su po načelu individualiziranog rada (mali broj polaznika po jednom mentoru) i u svim grupama imamo djecu različite godine proizvodnje: od 8 do 12 godina te od 10 do 14 godina u početnim i naprednim, a u majstorskim razinama opismenjavanja i do 17 godina.
Razlog zašto stavljamo djecu različitog uzrasta zajedno je taj da smo kroz višegodišnje znanstveno, obrazovno i odgojno iskustvo spoznali da je tako najbolje, da se djeca prije svega druže po interesu, a da često svaka dob donosi u radnu sredinu svoj ritam, svoja znanja, svoju brzinu, svoju koncentriranost,  a baš ta različitost ono što je potrebno za stvaranje filmova, TV i ostalih medijskih sadržaja, ali je potrebno za i svako drugo stvaranje: strpljenje, usredotočenost, tolerancija, zajednički napor i sposobnost dijeljenja.

NOVOSTI