FROOOM! FILMSKA REVIJA NAŠIH FILMOVA IZ 2020. U ART PARKU – 27. LIPNJA 2021.

180529969_2953246624912175_2477606491738388863_n

Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi stvaralaštva polaznika FROOOM! filmske škole u 2020. godini!

Velika premijera, 20 filmova u 100 minuta programa, očekuju vas u kinu na otvorenom Art Parka Zagreb, na Ribnjaku u nedjelju 27.6.2021. sa zalaskom sunca, u 21 sat.

Zavalite se u neku od dostupnih ležaljki i uživajte s nama u odličnom programu i druženju. Prošle godine smo zbog pandemije imali manje radionica, ali smo napravili vrhunske filmovi na koje smo vrlo ponosni, i koji će nakon Revije krenuti u svoj festivalski život.

Na FROOOM! filmskoj reviji prikazujemo filmove koji su kreirani na FROOOM! radionicama u Zagrebu, Rijeci i Koprivnici u 2020. godini. Sve su filmove osmislili, producirali, snimili, a nekad i montirali mladi FROOOM! autori i autorice.

Da bi doprinijeli umreženijem djelovanju na području medijske pismenosti, FROOOM! filmska revija će se održati u suradnji s ESF projektom čiji su partneri i Bacači Sjenki – Medijsko obrazovanje je važno.MOV, UP.04.2.1.06.0047. Projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti – ključne pismenosti novoga doba.


Partneri: POU Koprivnica, RiHub-Rijeka, Osnovna Montessori škola barunice Dédée Vranyczany-ZagrebHFS-Zagreb

Frooom! je inovativni istraživački obrazovni program čiji proces i metodologija medijskog, filmskog i informatičkog opismenjivanja ima za cilj poticanje djece i mladih na razumijevanje, korištenje i stvaranje audiovizualnih radova s područja filmske umjetnosti te elektroničkih i novih medija, a provodi se u 12 gradova Republike Hrvatske te međunarodno. Frooom! je program Bacača Sjenki.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, film, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

FROOOM! revija filmova je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj najave je isključiva odgovornost Gonga.