FROOOM! FILMSKA REVIJA NAŠIH FILMOVA IZ 2020. U ART PARKU – 27. LIPNJA 2021.

180529969_2953246624912175_2477606491738388863_n

Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi stvaralaštva polaznika FROOOM! filmske škole u 2020. godini!

Velika premijera, 20 filmova u 100 minuta programa, očekuju vas u kinu na otvorenom Art Parka Zagreb, na Ribnjaku u nedjelju 27.6.2021. sa zalaskom sunca, u 21 sat.

Zavalite se u neku od dostupnih ležaljki i uživajte s nama u odličnom programu i druženju. Prošle godine smo zbog pandemije imali manje radionica, ali smo napravili vrhunske filmovi na koje smo vrlo ponosni, i koji će nakon Revije krenuti u svoj festivalski život.

Na FROOOM! filmskoj reviji prikazujemo filmove koji su kreirani na FROOOM! radionicama u Zagrebu, Rijeci i Koprivnici u 2020. godini. Sve su filmove osmislili, producirali, snimili, a nekad i montirali mladi FROOOM! autori i autorice.

Da bi doprinijeli umreženijem djelovanju na području medijske pismenosti, FROOOM! filmska revija će se održati u suradnji s ESF projektom čiji su partneri i Bacači Sjenki – Medijsko obrazovanje je važno.MOV, UP.04.2.1.06.0047. Projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti – ključne pismenosti novoga doba.


Partneri: POU Koprivnica, RiHub-Rijeka, Osnovna Montessori škola barunice Dédée Vranyczany-ZagrebHFS-Zagreb

Frooom! je inovativni istraživački obrazovni program čiji proces i metodologija medijskog, filmskog i informatičkog opismenjivanja ima za cilj poticanje djece i mladih na razumijevanje, korištenje i stvaranje audiovizualnih radova s područja filmske umjetnosti te elektroničkih i novih medija, a provodi se u 12 gradova Republike Hrvatske te međunarodno. Frooom! je program Bacača Sjenki.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, film, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

FROOOM! revija filmova je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj najave je isključiva odgovornost Gonga.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email