Frooom! filmska škola i CinEd u Koprivnici 2021.(5.-9. srpnja)

Cined_foto_promo_small2

Od 5. srpnja 2021. počinje Frooom! ljetna zabavna filmska škola za djecu i mlade u Koprivnici, a pripremili smo i besplatne filmske poslastice uz projekt CinEd!

Zahvaljujući našim suorganizatorima POU Koprivnica, u utorak, 6.7. i četvrtak, 8.7. održat će se besplatne kino projekcije u kinu Velebit, dostupne svima u Gradu Koprivnici!

Projekcije počinju u 11 sati ujutro, a gledamo:

  • film Sklonište (Bugarska, 2010.), u kojem je glavni protagonist dvanaestogodišnji Rado, nadobudni panker i sin jednog vaterpolskog trenera. On pak misli da je dobar otac i ne može shvatiti zašto bi njegov sin htio pobjeći od kuće.
  • kratke filmove Povratak u školu (Francuska, 1955.) i Malo svjetlo (Francuska, 2002.)

Ovi filmovi, i još mnoštvo drugih, su inače dostupni na CinEd platformi. CinEd je europski program obrazovanja o filmu i kroz film za djecu i mlade kroz sustavnu edukaciju nastavnika i filmskih edukatora koji s njima rade. Omogućava besplatan pristup kolekciji odabranih baštinskih i arthouse europskih filmova u edukativne svrhe.

Podrška FROOOM! radionicama: Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.