Marija Georgiev – voditeljica Frooom!-a u Berlinu

Title-ECFA-Journal-01-2020-768x517

Naša voditeljica i koordinatorica Frooom!a Marija Georgiev predstavljala je Bacače Sjenki na godišnjoj sjednici ECFA (Europske mreže festivala za djecu; European Chlidren Film Association) i sudjelovala u dodjeli nagrada za najbolja ostvarenja u EU za djecu u području dugometražnog, kratkog i dokumentarnog filma.
Ovogodišnje nagrađeni filmovi su:
*za dugometražni igrani film za djecu: “BINTI” redateljice Frederike Migom (Belgium); ovaj film priča nam priču o djevojčici koja traži svoja pravo da živi normalan život i sanja svoje vlastite snove čak i kad nema legalne dokumente da može posvjedočiti da postoji.

 

*za kratki igrani fim: film “BLOEISTRAAT 11” redateljice Nienke Deutz (Belgium). U filmu dvije prijeteljice se nalaze u ključnom trenutku njihovih života: ljetu njihovog oproštaja sa djetinjstvom i prihvaćanja adolescencije.

 

 

 

*za dokumentarni film: “Kako je velika naša galaksija” redateljice Kseniya Eliyan (Russia). Ovaj dokumentarac prati izmliza Dolgan zajednicu koja je jedna od posljednjih nativnih zajednica koje nastavljaju tradicionalni nomadski život u ekstremno hladnim predjelima sjevernog Sibira.