MARTIN SEMENČIĆ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Martin Semenčić višestruko je nagrađivani zvučni dizajner i filmski montažer, čiji su se filmovi prikazivali i osvajali nagrade na međunarodnim festivalima – poput filmskog festivala u Cannesu, Berlinale i Rotterdamu. Sa četiri Zlatne arene za najbolji dizajn zvuka na filmskom festivalu u Puli, glavnoj manifestaciji hrvatskog igranog filma, Martin je jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dizajnera zvuka.

Magistrirao je filmsku montažu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i stekao zvanje glazbene produkcije na Sveučilištu Middlesex u Londonu. Od 2018. predaje zvučni dizajn na sveučilištu VERN. Martin je član Hrvatskog društva slobodnih umjetnika i Hrvatskog društva filmskih radnika.

Ono najbitnije dolazi naravno na kraju: svoju inspiraciju crpi u pitoresknom Samoboru, a svoju mizantropiju,  naturofobiju i animafobiju objašnjava vrlo duhovito kao posljedicu predugog boravka u mračnim spiljama montažnih studija. Naravno ovo posljednje smo izmislili, ali nam je djelovao preozbiljno da bi se ljudi htjeli družiti s njime. 🙂