Mladi Frooomovci u Teen žiriju Filem’On festivala u Bruxellesu

Teen jury Filemon
Na 15. izdanju velikog međunarodnog festivala za mladu publiku Filem’On u Bruxellesu, od 27.10. do 6.11. sudjeluje skupina mladih Frooomovaca iz Rijeke i Zagreba kao dio Teen žirija koji će dodjeljivati nagradu Filem’On Teen Screen Award za najbolji film za tinejđere.

 

Filem’On festival će u deset dana prikazati 130 filmova iz 40 zemalja iz čitavog svijeta, uz radionice i posebna događanja poput cine-koncerata, te programa za profesionalce.

 

 

Naši mladi u poznatom bruxelleskom kinu Cinema Nova prikazuju i svoje filmove, “Trač”, “I što još kod tebe ima?” te “Stick hit the fan” nastale na FROOOM! filmskoj školi, kao dio OPEN TEENS programa, 5.11. u 19 sati. ✨

 

Hrvatski teen žiri je u Bruxellesu u pratnji filmskih redatelja i edukatora Vene Mušinovića i Karla Voriha, a uz njih žiriraju i mladi iz Poljske, Nizozemske, Estonije, Belgije i Njemačke.

 

Osim Teen žirija, na festivalu sudjeluje i glumac i redatelj te voditelj Frooom! programa Boris Bakal kao član čak dva žirija, ECFA Doc i ECFA Shorts.

 

 

Sudjelovanje hrvatskih predstavnika na Filem’Onu ostvareno je u suradnji festivala i FROOOM! filmske škole Bacača Sjenki.✨

Sudjelovanje na festivalu su sufinancirali Filem’On festival i Erasmus +.