NIKOLINA KOMLJENOVIĆ

Nikolina_Komljenovć_TALA_TASK

Nikolina Komljenović je profesionalna plesačica suvremenog plesa, koreografkinja, akrobatkinja, producentica i pedagoginja s afinitetima i znanjem u širokom području izvedbenih umjetnost.

Bavi se prisutnošću i multipliciranjem intro(impro)spekcija kroz medij performansa. Kroz rad Kazališta Aruša ostvarila je performanse: Toplina; Ako zaigram neku novu igru; Objekt u subjekt prelazi#Kralježnica; Gla sanje; Ispadanje; 59 jutra, 59 početaka, 59 izdaja; Here’s to now; Dvije žene jedno tijelo; KOD; Večera pomirenja te kroz suradnje s domaćim i stranim umjetnicima utjelovljuje tu praksu. Izlagala je i instalacije Plakatiranje poezije i Gaženje poezije te video rad Sučelja analognih doživljaja.

Kao izvedbena umjetnica sudjelovala je u mnogim predstavama u Hrvatskoj i diljem cijelog svijeta. Magistrirala je Povijesti umjetnosti i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osnivačica je neformalne skupine S.VILA. Koordinatorica i producentica je udruge ekscena te članica međunarodne umjetničke platforme Bacači Sjenki, UPUHa i HZSUa.

Ova ozbiljna mlada žena vodi početne radionice Frooom! filmske škole.