NAŠ FILM “ŽIVOT LEPTIRA” NA FESTIVALU U RIMU

Tema organizacije MEET - Medijska kultura u edukaciji školkse djece

Mladi autori Vedran Antolić, Jan Beoković, Katarina Bohunečki, Nora Dmitrović, Vito Glavaš, Marta Jurela, Leon Martinac, Elena Matleković, Lena Radošević, Luka Rađenović, Izabela Štrac i Maro Vujić su smislili, napisali, crtali, režirali i ozvučili divan kratki animirani film pod nazivom “Život leptira“, koji je prikazan na međunarodnom MEET Film festivalu u Rimu.

Festival MEET (Movies for European Educatoin and Training) održan je od 25. do 27. rujna 2019., a talijanska premijera našeg filma održala se 25. 09. u 18h u programu otvaranja festivala u Teatru Garbatella, jednom od najpoznatijih kina u Rimu, a izgrađeno je davne 1927 godine.

Film je napravljen na početnoj radionici Frooom! filmske škole za djecu i mlade u kolovozu 2018., koju su vodile Hana Matejašić, Magdalena Ptiček i Bojana Burnać. Filmski festival pratila je publika nekoliko rimskih osnovnih škola. “Život leptira” je od dječjeg žirija festivala dobio posebno priznanje. Samim time što je između 1800 prijavljenih filmova uvršten u program 50 najboljih edukativnih filmova primjerenih za nastavu medijske kulture, Frooom!-ovoj školi filma to je već veliki uspjeh i nagrada.