POZIV ZA PRIJAVE NA PROLJETNI FROOOM! U ZAGREBU

2024 0400 frooom najava visual

I ovog proljeća za uskršnje praznike (od 02. do 06 tra.vnja), spremamo ludi filmski i radionički program na Frooom!-u i nudimo ga i vama. PRIJAVITE SE!

Mjesto radnje naše filmske avanture je novoobnovljena osnovna škola Dr Ivan Merz u ulici Franja Račkog, br 4.

početnoj radionici prolazimo sve ono što čini film, a usput učimo i snimamo stop animaciju, montažne vježbe, reportaže i TV formate te eksperimentalni film. Svaki dan gledamo antologisjke i najnovije filmove za djecu u školi ili u kno dvorani Centra mladih Ribnjak. O njima raspravljamo na sto načina i iz svih mogućih motrišta.
Voditelji: filmska i kazališna glumica, redateljica i producentica Maruška Aras, filmska snimateljica i redateljica Bojana Burnać te psiho i filmo terapeutkinja Anamarija Karin.

U naprednoj radionici ponavljamo ukratko gradivo početne radionice i primjenjujemo ga u stvaranju kratkog igranog i/ili dokumentarnog filma: pišemo sinopsis, pripremamo knjigu snimanja, radimo kasting glumaca, tražimo najbolje lokacije, pripremamo scenografiju, rekcizitu i kostime te na kraju snimamo film. Uza sve to gledamo filmove i filmske primjere koji nas mogu inspirirati i potaći da svoj film napravimo drugačije.
Voditelji: glumica i autorica dokumentranih filmova Marina Musulin te filmski redatelj, glumac, scenarist te profesor filozofije, Veno Mušinović.

Ovoproljetna majstorska radionica posvećena je temeljnoj filmkoj tehnici – animaciji. Majstorica, nagrađivana filmska naimatorica Dea Jagić provesti će polaznike na još jedno putovanje tehnikama animacije i filmskog stvaranja. Brojni uradci s njezinih Frooom! radionica proputovali su svijetom i za naše polaznike pokupili vrijedne nagrade. Samo u prošloj godini animirani filmovi “Boo” i “Medusa” bili su prikazani na čak na pet festivala: u Grčkoj, Sjedinjenim Državama, Hrvatskoj, Srbiji, i Brazilu. Dei Jagić će na radionici sekundirati filmski redatelj, glumac, scenarist i producent Boris Bakal.

Osim ovih radionica na raspolaganju vam stoje i datumi u lipnju (24.-28.), srpnju (1.-5.; 8.-12.) i kolovozu (26.-30.).
Tada planiramo i majstorske radionice montaže, trik snimanja, kostimografije, snimanje dronom, stvaranje računalnih igara te snimanje glazbenih spotova. Neke radionice biti će na engleskom jeziku.
Prijave: https://www.frooom.eu/prijave/