31. kolovoza -04. rujna 2020. – HERMENEUTIKA FILMA, MAJSTORSKA RADIONICA, RIJEKA

780.00 kn

(za Frooomovce i Frooomovke majstore/majstorice)
Kada: 31. kolovoza – 04. rujna 2020
Gdje: RiHub
Ul. Ivana Grohovca 1/a
51 000 Rijeka

Na zalihi

 kn
Kategorija:

Opis

– Hermeneutika filma – praktičan rad, priprema, produkcija i snimanje jednog posebnog filma čiji je naglasak na jednoj priči, ispričanoj iz više motrišta ili više priča čije se priče isprepliću, ili jedna nepouzdana priča koja sama sebe priča, ide naprijed-nazad i stalno dovodi u sumnju i sebe i gledaoca – što mi to zapravo gledamo?

Radionicu vodi nagrađivani filmski i kazališni redatelj, glumac, snimatelj i montažer Veno Mušinović, koji je ujedno i profesor filozofije pa smo baš zato njemu dali ovaj težak zadatak. Kao i sve ostale Frooom! radionice i ova je zapravo luda igra svjetla i sjene (Bacači Sjenki su dakle OPET krivi za sve!) te međusobnog poticanja na zajedništvo, stjecanje društvenih vještina i otkrivanje individulanih vrlina.

Pogledajte prethodne filmove te radionice ovdje:


Osim toga: svaki dan oko 11 h gledamo vrhunske filmove i potom ih analiziramo iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije, itd.
Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8:00 h kada se počinjemo skupljati te započinjemo s razigranom nastavom u 9:00 h koja traje do 15:15 h, s pauzom za fini ručak oko 12.30h.
Djeca nakon 15 h mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16h.
Preporučeni uzrast za ovu radionicu je od 10 do 16 godina.