Radionice na kraju ljeta dolaze u Sinj, Rijeku i Koprivnicu

BS_FROOOM_PLAKAT_NEUTRO_OUTLINE

U prostoru Muzeja Moderne umjetnosti u Rijeci radionice se održavaju od 26. do 30. kolovoza. Koprivnički Frooom! održava se u Pučkom otvorenom učilištu u istom terminu kada i Frooom! u Alkarskim dvorima u Sinju, od 2. do 6. rujna. Potražite više informacija o radionicama ovdje.

Ove, 2019. godine, već smo održali radionice u Gradecu, Splitu, Komiži i Zagrebu. Više o novim ciklusima zagrebačkih radionica uskoro.

Za Frooom!, 2019. godina ispunjena je pozivima na festivale dječjeg filmskog stvaralaštva diljem svijeta. Film koji je 2017. nastao na majstorskoj radionici analognog filma u inspirativnom okolišu kina Tuškanac pod nazivom Jump is my weapon gostovao je u travnju na Providence Children’s film festivalu u SAD-u.
Prošlogodišnji dvostruki laureat, film Vizure osvojio je nagrade na mariborskom Emination i Dubrovačkom DUFF festivalu, ove godine gostuje na Skadarskom jezeru, na ROZAFA, festivalu filmskog stvaralaštva djece i mladih. U 2018. godini samo u Zagrebu proizvedeno je preko 30 kratkih filmova, na čemu je sudjelovalo preko 250 djece u dobi od 7 do 15 godina.

Osim u Zagrebu, Frooom! filmska škola ove, 2019. godine, održala se po prvi puta u Gradecu, drugi puta u Komiži i već šesti puta u Splitu. Za kraj ljetnih praznika Frooom! će se po prvi puta održati i u Osijeku.