FROOOM! filmske radionice za sretan početak ljeta, ZAGREB 24.-28. lipnja i 1.-5. srpnja

Untitled design (6)

Frooom! se ponovno vraća u ljetnom izdanju! Prvi ljetni FROOOM! održat će se od 24. do 28. lipnja, a odmah potom i nezaobilazni tradicijski drugi tjedan od 1. do 5. srpnja.

Pripremili smo vam pregršt raznobojne zabave, pa krenimo.

Frooom!astične početne radionice nezaobilazni su prvi stupanj ukoliko se želite baviti filmom. Na njima učite, istražujete i stvarate kratke filmske forme. Proučavate pokret, ulazite u velike Camere Obscure, crtate i oživljavate te crteže, osmišljavate tv reportaže i bavite se bitnim dječjim temama, sjedite u krugu jer ste svi jednaki i svi imate ista prava, jedino nemate isti ručak. Njega si sami odaberete po želji.

Napredna radionica je namijenjena polaznicima koji su prošli početnu i stariji su od 10 godina. Jer na toj radionici već smo pravi mali profesionalci. Sad znate kako slika funkcionira, možete se igrati sa simbolikom i skrivenim značenjima, s bojama i izražajnim sredstvima. Nakon što svatko iznese svoju ideju i vi kao grupa odlučite koju ćete prenijeti u film, kreće pravo malo čudo. Timski pronalazite lokacije i glumce. Svaki polaznik odabire kako će snimiti svoj kadar. Hoće li se igrati ptičjim krilcima ili jesti žablje krakove. Snimate kamerom sliku, a snimate zvuk snimačem koji se zove Zoom, a i nešto smo načuli da voditelj u torbi čuva svoj dron.  A onda na kraju dana, kad u petak ugledate kako to izgleda, ne čudi nas da se vraćate opet.

A imamo i majstorsku radionicu gdje ćete učiti o dizajnu video igara! Zaljubljenici u video igre, ali i oni koji će to tek postati pravi su kandidati za nas. Toliko smo okruženi tehnologijom koja nam nudi mogućnost igranja bezbroj video igara – pa zašto onda ne biste napravili svoju?

Zatim nam slijedi drugi tjedan FROOOM! filsmke školice. Ljeto je i dosta vam je klupa, ali na Frooom!u radimo sve samo ne štrebamo i ne sjedimo za stolom.

Pa tako za one najmlađe koji nisu bili na našim radionicama imamo, ta – daaaa, početnu radionicu, a ukoliko se želite baviti filmom, naše su početne filmske radionice odličan prvi korak. Tamo ćete učiti, istraživati i stvarati kratke filmske forme. Proučavat ćete pokret i saznati što je to Camera Obscura. Dođite s nama zaroniti u čarobni svijet pokreta u Frooom!opolisu stop animacije. Saznajte kako nastaju eksperimetalni filmovi gdje se igramo zvukovima, šumovima, tišinom i raznim oblicima ovozemaljskim i potpuno ludo izmišljenim koji postoje samo u našoj mašti. 

Ukoliko ste već iskusan polaznik, vi ćete nam doći u naprednu radionicuTamo ćemo ponavljati što smo naučili u početnoj, ali uz jedan zaokret. U naprednoj radionici već ćete kao profesionalci učiti razlikovati dokumentarni i igrani film, proučavati i analizirati filmove koje ćemo gledati, a naposlijetku i snimiti film po vašem scenariju. Voditelji će s vama razviti scenarij u knjigu snimanja, odabrati lokaciju te glavne likove, potom će s vama snimiti film i pripremiti ga za montažu.

Iskoristite priliku družiti se s filmskim znalcima te naučiti sve što vas je ikad zanimalo o filmu.

U ovom tjednu čekaju vas čak dvije majstorske radionice!

Radionica montaže se ovaj put nadovezuje na naprednu radionicu od tjedna prije, te sve što su polaznici snimili tada, sada montiraju. Ovo ne znači da se ne mogu prijaviti novi polaznici. Dapače, super dođu oči koje gledaju objektivno. U pet dana naučit ćete kako montirati film, kako spojiti zvuk i sliku, kakve sve tranzicije postoje, kako manipulirati zvukom, a možda i slikom. Kako učiniti da nešto nestane. Ako vam nešto od riječi nije bilo jasno, ne bojte se, na radionici ćete ih naučiti, zato i jesmo tu.

Iiiiiii, radionica izrade videioigara gdje će polaznici u skupini od najviše 8 polaznika, kroz petodnevni intenzivni program za izradu videoigara, polaznici će proći kroz osnove korištenja Unity-a, jednog od vodećih engine-a za game development, kao i osnove pisanja C# programskog jezika.

Polaznici će naučiti temeljne principe objetno orijentiranog programiranja (OOP). Kao vrhunac radionice polaznici će imati priliku stvoriti vlastite igre, učeći kako dizajnirati, programirati i testirati svoje projekte.

VIDIMO SEEEE !!

Kratki pregled radionica možete vidjeti i ovdje.